DruštvoPolitika
Aktuelno

Novi regulacioni planovi u Banjaluci: U parku “Kupusište” umjesto vrtića, neboder od 10 spratova

Ukoliko najnovije izmjene regulacionog plana za dio centra grada u Banjaluci budu usvojene na rubu parka “Kupusište” biće izgrađena zgrada visine 10 spratova. Predviđena je i gradnja na prostoru Stare autobuske stanice.

Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Banjaluka stavilo je na javni uvid nacrt regulacionih planova za prostor “Paskoline ciglane”, Regulacionog plana “Jug 3” i izmjene dijela Regulacionog plana “Centar-istok” .

Nacrtom izmjena dijela Regulacionog plana “Centar-istok”, prostora između ulica Vojvode Radomira Putnika, Nikole Pašića, Srpske ulice i ulice Vase Glušca u uglu sadašnjeg parka “Kupusište”, na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Srpske, koji Gradska uprava namjerava da pretvori u “Park ćirilice”, predviđena je izgradnja zgrade visoke 10 spratova.

Plan je dostupan za javni uvid, a više informacija o tome pronađite OVDJE.

IZVOR: GRAD BANJALUKA

Objavljen je i nacrt Plana obuhvaćen je prostor definisan ulicama: Vidovdanska, Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Grčka i Nikole Tesle, u ukupnoj površini od 7,65 hektara u okviru kojeg se nalazi “Paskolina ciglana” na kojoj se previđa gradnja više blokova zgrada od nekoliko spratova. Najveći prostor zauzela bi zone posebne namjene gdje je preporučeno da bude izrađeno konkurso rješenja ili detaljna razrada po posebnom programu za javnu parking garažu i veliki poslovni objekat od 15 spratova.

Na većem dijelu sadašnjeg privatnog parkinga predviđene su zgrade visine do osam spratova.

(Plan je dostupan za javni uvid)

IZVOR: GRAD BANJALUKA

Nacrtom Plana “Jug-3” obuhvaćen je prostor između Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, Bulevara Desanke Maksimović i Ulice Majke Jugovića u ukupnoj površini od 16,09 hektara. To je dio grada u kojem se nalaze zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova i Osnovna škola “Branko Radičević”.

IZVOR: GRAD BANJA LUKA

Više detalja možete pronaći na stranici Odjeljenja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button