Bez kategorije

OD SPEKTAKLA DO JADA Teniski kompleks dobro poslužio za Srpska open, pogledajte KAKO IZGLEDA samo godinu kasnije

Možda 15, 30 ili 55 miliona maraka. Možda i manje ili više od ovih brojki, ali teško je to znati.

Jer, javnost i dan danas ne zna koliko novca je tačno potrošeno za gradnju teniskog kompleksa kod parka “Mladen Stojanović” u Banjaluci i koliko su iznosili ukupni troškovi turnira Srpska open.

Pitao se i običan svijet, funkcioneri, političari, u javnost su se iznosile različite broke, ali one precizne, pouzdane i od “nadležnih” još nisu.A od spektakla zvanog “Srpska open” prošlo je godinu dana. Ostale su spekulacije o potrošenom novcu i kompleks koji danas, u najmanju ruku, izgleda otužno.Ograđen, tribine prekrivene ceradama ispod kojih vire prljava sjedišta. Ni traga od najavljenog sjaja. Tek je godina prošla, a teren izgleda kao da je napravljen bar prije 5 godina, ostavljen napušten i zapušten.Prije, tokom i nakon gradnje govorili su da će to biti sportski komples za sve, idealno mjesto za rekreativce i sportiste, ponos Banjaluke. Da li je to?Osim teniskog turnira, na tim terenim organizovan je košarkaški turnir povodom rođendana IGOKEE.

Zna se da su projekat finansirali Grad Banjaluka i Vlada RS, a nedorečeno je da li je “vlasnik” Teniski savez RS ili Grad.

Puno je pravnih i finansijskih nepoznanica obilježilo turnir kakav se neće ponoviti, sa onakvim imenima…

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button