Bez kategorije

Parking kod Stare autobuske počeo sa radom CIJENE NIKAD VEĆE A PRIHOD IDE PRIVATNICIMA!!!

Parking kod Stare autobuske stanice u Banjaluci napokon je pušten u funkciju i trenutno je u fazi testiranja.

Novitet kod ovog parkinga je to što više neće biti dnevnih karti, nego će se moći jedino plaćati po satu.

Takođe, neće se više moći plaćati telefonom, nego karticom i u gotovini.

Direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić potvrdio je za Srpskainfo da su juče testirali novu varijantu naplate parkinga kako bi provjerili kako će sve funkcionisati. Ovaj princip predstavlja nešto novo u Banjaluci, budući da ranije nije postojao sistem naplate parkiranja na ovaj način. Naplata će se vršiti po satu, a korisnici će plaćati prema vremenu provedenom na parkingu. Dnevnih karata neće biti dostupno. Trenutno nemamo tu opciju u softveru, jer bi to zahtijevalo klasičan sistem naplate parkiranja, u kojem bi ljudi morali fizički prisustvovati ili bi se plaćanje vršilo putem kartica, kako je to bilo do sada, istaknuo je Đurić.

On dodaje da su trenutno u opticaju dva parkomata koji vrše naplatu bez prisustva ljudskih faktora, a plaćaće se automatski.

-Ti parkomati vraćaće kusur. Takođe će se moći plaćati karticama i gotovinski. Možda se kasnije doradi i softver da bude i opcija plaćanja SMS, ali za sada je neće biti – ističe Đurić.

Ovaj parking računa se kao prva zona, i koštaće 2 KM po satu.

U prevodu, svako ko recimo ostavi svoj automobil osam sati dok je na poslu, platiće 16 KM parking.

Profit od parkinga

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je najavio da je javno-privatno partnerstvo najbolja stvar i da će od toga sam Grad imati profit.

Grad Banjaluka će na dnevnom nivou dobijati 0,30 feninga po parking mjestu, što je kad se pomnoži sa 200 mjesta koliko ima onaj kod Stare autobuske stanice, 60 maraka po danu, odnosno skoro 22.000 KM na godišnjem nivou.

Sav ostali prihod od parkinga ići će vlasniku zemljišta, kompaniji “Bewo Real Estate” koja je u vlasništvu “Aktiv invest” iz Banjaluke.

Ovo zemljište “Autoprevoz” je prodao još prije 10 godina firmi “Bewo Real Estate”.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button