Politika

PDP šampion u trošenju na propagandu, Stanivuković na fb reklame spiskao 90.000 KM

BANJALUKA – Veće stranke u Republici Srpskoj lani su vodile računa o propagandi iako nije bila izborna godina, a šampion u trošenju novca u ovoj kategoriji je svakako Partija demokratskog progresa (PDP) koja je na propagandu potrošila 40.849 KM.

Odmah iza PDP-a slijedi Socijalistička partija koja je u ove svrhe dala 26.696 maraka, dok je treća po redu Narodna partija Srpske Darko Banjac sa potrošenih 14.466 maraka.

Ujedinjena Srpska je na reklamiranje dala 13.026 KM , a njihov koalicioni partner SNSD 4.930 maraka.

Opoziciona partija Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića je utrošila 3.216 KM za propagandu.

Bilo je i onih koji su smatrali da im reklama nije potrebna, poput SDS-a, DNS-a, te Narodnog fronta Jelene Trivić,  pa nisu trošili sredstava u te svrhe.

Stanivuković na reklame spiskao 90.000 KM

Kada govorimo o reklamama pojedinih funkcionera i političara, interesantno je da je prema podacima iz Facebook biblioteke reklama gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na reklame na Metinim platformama za dvije godine potrošio više od 90.000 KM.

Pozamašnu cifru, ali ni blizu one koje ju utrošio prvi čovjek Banjaluke, dao je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić koji je na reklamiranje na platformama Instagram i Facebook dao 4.417 KM.

I dok im novca za propagandu ne manjka, CAPITAL je nedavno objavio da su veće stranke u Srpskoj na kraju prošle godine imale pozamašne obaveze za plate, poreze i doprinose.

Izvor
Capital

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button