Bez kategorije

„Počnite da štitite borce, a ne dezertere“ Dončić se obrušio na Egića povodom izjave da se od boraca uzima po 1 KM

Ministre boračke zaštite počnite konačno da štitite borce, a ne dezertere i ratne profitere, poručio je narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić regujući na prijedlog ministra rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske, Danijela Egića, da borci iz svog boračkog dodatka finsiraju odbranu saboraca pred sudovima u BiH.

Poručuje da ustanu i pomognu ljudima koji su branili Srpsku, te predlaže da se svi borci dobrovoljno odreknu po jedne KM, a sredstva bi se, kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima, dijelila preko lokalnih boračkih organizacija.

Postavlja pitanje da li ima kraja bezobrazluku, poručuje ministru Egiću i svima koji podržavaju njegov prijedlog poručuje da prestanu ponižavati borce.

-Predložite, ako smijete, velikom vođi da se odrekne bar jednog miliona od 56 koliko je zagrabio iz budžeta Republike Srpske. Predložite mu, ako smijete, da se on, njegova djeca, kumovi, partijski drugovi i ostala svita odreknu vozikanja helikopterima i avionima bar mjesec dana, pa ćete uštedjeti više nego što će se sakupiti od boračke crkavice – navodi Dončić.

Dončić dodaje da se predloži, ako smiju, da oni i njihove kolege ministri ne kupuju automobile od 100-200 hiljada maraka, već da se probaju zadovoljiti skromnijim modelima od 50-60 hiljada. Takođe da predlože, ako smiju, da ,“velikog vođu brane advokati po službenoj dužnosti, a da se milioni koje uzimaju regionalne advokatske zvijezde preusmjere na odbranu  saboraca, jer u tim procesima se brani Republika Srpska, a ne u sudskoj farsi koju provodite.

-Ima, ministre Egiću, u ovoj zemlji dosta načina da se pomogne borcima, ali Vama je najlakše da predložite da se borci solidarišu i pomažu jedni drugima. Navikli ste da djecu liječimo SMS porukama, pa vam i sakupljanje po jednu marku za borce izgleda kao pametna ideja – nastavlja Dončić.

On kaže ako se već toliko brinu za saborce koji su procesuirani pred sudovima BiH, neka nalože službama u Ministarstvu da konačno naprave spisak osuđenih boraca Vojske Republike Srpske i pripadnika MUP-a Republike Srpske.

-Znate li, ministre, da ta evidencija ne postoji? Znate li ministre da Vlada i Boračka organizacija Republike Srpske nemaju čak ni kontakt sa svim porodicama haških osuđenika. Ogromnoj većini njih nikada nije pružena ni pravna ni materijalna pomoć od strane Republike Srpske –  tvrdi Dončić.

Dončić poručuje ministru boračke zaštite, da počne konačno da štitite borce, a ne dezertere i ratne profitere. Te da ako borci, kao što ih pozivaju, ustanu i ako se konačno slože i solidarišu, boji se da to za njih i ostatak režima neće biti dobro.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button