Društvo
Aktuelno

Policija Srpske u nedostatku kadra angažuje penzionere

“MUP zaista  ima problem sa popunjenošću i naglim odlivom kadra”, izjavio je Karan na konferenciji za novinare u Foči.REPUBLIKA SRPSKA

– Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan najavio je da će se ići sa hitnim prijedlogom zakona o policiji i unutrašnjih poslova, čime će policajcima koji žele da rade do 55. godine to biti i omogućeno, a što će značiti i MUP-u jer je riječ o najiskusnijim službenicima koji sigurno mogu da daju ogroman doprinos ostajući u službi u naredne dvije godine.

Karan je ukazao da su analize pokazale, ali i u MUP-u to stalno ponavljaju, evidentan je nagli odlazak ratnih kadrova policijskih pripadnika u zasluženu penziju, u toku prošle, ove i u naredne dvije godine.

“MUP zaista  ima problem sa popunjenošću i naglim odlivom kadra”, izjavio je Karan na konferenciji za novinare u Foči.

On je rekao da ni srednja škola unutrašnjih poslova, a ni akademija, ne mogu tako brzo nadoknaditi kadar, a da se ne izgubi na kvalitetu.

Resorni ministar je naglasio da će se zbog toga ići sa hitnim izmjenama zakona, a ne dirajući zakonski osnov policajcima da mogu ići u penziju i sa 40 godina, ali im se daje i mogućnost, njihovo diskreciono pravo – ako hoće da ostanu u MUP-u još do 55. godine.

“A, opet, mogu otići čim ispune te uslove. To želim da kažem zbog nekih dezinformacija koje su se pojavile, čak i u našim redovima”, istakao je on.

(Srna) Foto: Srna

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button