Bez kategorije

Preporuka za proljetno čitanje: Pet romana za opuštanje i uživanje

Evo pet romana koji hvataju duh sezone i sigurno će vas odvesti u drugi

ako dani postaju duži, sunce sija sve jače i cvijeće počinje da cvjeta, proljeće je savršeno vrijeme da se sklupčate uz dobru knjigu. Evo pet romana koji hvataju duh sezone i sigurno će vas odvesti u drugi svijet:

1. Tajni vrt autorice Frances Hodgson Burnett: Klasični roman za djecu govori priču o Mary Lennox, usamljenoj i bolesnoj djevojčici koja je poslana živjeti sa svojim osamljenim stricem u prostranu, misterioznu kuću na Yorkshire Moorsima. Kada otkrije skriveni vrt, on postaje mjesto oporavka i obnove, i za nju i za ljude oko nje. Živahni opisi vrta koji se budi u proljeće zasigurno će vam poboljšati raspoloženje.

2. Soba s pogledom autorice E.M. Forster: Duhovit i šarmantan roman odvija se u Italiji upravo kada proljeće počinje. Lucy Honeychurch, mlada Engleskinja na putu s pratiocem, privučena je živahnoj i nekonvencionalnoj grupi ljudi s kojom se susreće u pansionu u Firenci. Roman je pun opažanja o ljepoti prirode, radosti novih iskustava i važnosti praćenja srca.

 Čarobni april autorice Elizabeth von Arnim: Četiri žene srednjih godina, umorne od rutine, odlučuju ujediniti resurse i iznajmiti lijepi dvorac u Italiji na mjesec dana u proljeće. Roman prati njihove avanture dok istražuju seosko područje, uživaju u lokalnoj hrani i vinu te preotkrivaju žar za životom. Dirljiva je priča o prijateljstvu, drugoj šansi i moći prirode da podigne duh.

4. Žena putnika kroz vrijeme autorice Audrey Niffenegger: Jedinstven i dirljiv roman govori priču o Clare i Henryju, čija je ljubavna afera komplicirana činjenicom da Henry ima genetsku bolest koja ga prisiljava da nehotice putuje kroz vrijeme. Roman skače naprijed-natrag kroz vrijeme, ali je uvijek usidren u ljepoti i nadi proljeća.

5. Gospodar prstenova autora J.R.R. Tolkiena: Uvijek je vrijeme za Gospodar prstenova. Iako se ova epska fantasy trilogija tradicionalno ne povezuje s proljećem, prva knjiga, Družina prstena, počinje u proljeće. Shire, dom hobita, mjesto je valovitih brda, bujnih livada i žuborećih potoka, a Tolkienovi opisi prirodnog svijeta zaista su magični. Dok hobiti kreću na put uništenja Jedinstvenog prstena, putuju kroz šume, planine i rijeke, doživljavajući svu ljepotu i opasnost koju proljeće nudi.

Nadamo se da će vam se svidjeti ove preporuke! Sretno čitanje!

Izvor
Oslobođenje

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button