Politika
Aktuelno

Propala prodaja zvorničke „Mehanike“

ZVORNIK – Licitacija za prodaju imovine „Mehanike“, kćerke firme Fabrike glinice „Birač“ propala je jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Nova licitacija biće za mjesec dana, a cijena pada na trećinu procijenjene vrijednosti.

Imovina „Mehanike“ ponuđena je juče na prvoj licitaciji po početnoj cijeni od 14,2 miliona KM, a nije mogla biti prodata za manje od polovine tog iznosa.

S obzirom na to da kupaca nije bilo, biće održana nova licitacija s tim da će imovina sada moći da se kupi za trećinu procijenjene vrijednosti, odnosno za 4,6 miliona KM.

Stečajni upravnik Goran Domuz za CAPITAL kaže da je licitacija proglašena neuspjelom jer nije bilo kupaca.

„Nova prodaja će biti krajem maja, a cijena ispod koje se imovina neće moći prodati iznosiće trećinu početne procijenjene vrijednosti“, rekao je Domuz.

Ukupna potraživanja povjerilaca od „Mehanike“ iznose 29,6 miliona KM. Od toga se na razlučne odnosi 24,3 miliona, a na povjerioce opšteg isplatnog reda 5,3 miliona maraka.

Najveći razlučni povjerioci su Investiciono – razvojna banka (IRB), ali s obzirom na to da je njena potraživanja kupila firma „Standard Računovodstvene Usluge“ u vlasništvu advokata Miloša Stevanovića, sada je ona povjerilac, zatim Poreska uprava i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Pored „Mehanike“, na prodaju će biti ponuđena i imovina „Alusila“, takođe kćerke firme FG „Birač“, i to po cijeni od 12 miliona maraka

Izvor
Capital .ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button