Društvo
Aktuelno

PROTEST RODITELJA ISPRED GRADSKE UPRAVE

Roditelji djece koja borave u privatnim vrtićima okupili su se jutros u 8.30 časova kako bi ukazali na neravnopravan položaj djece koja borave u privatnim vrtićima.

Đorđe Konjević, predstavnik roditelja, obratio se javnosti naglašavajući da im je grad ostao dužan za subvencije za tri mjeseca prošle godine, a da za ovu godinu prema budžetu nije planirano povećanje, a takođe je iznos dovoljan samo za 9 mjeseci tekuće godine.

Prozvali su gradsku upravu da ne žele da se sastanu s njima, da ih izbjegavaju te da ne žele da čuju njihove argumente.

Nakon 4 mjeseca borbe i 3 i po mjeseca nejavljanja od strane gradskih vlasti, u prvom redu gradonačelnika Draška Stanivukovića, na poziv roditelja čija su djeca diskriminisana zbog plaćanja privatnih vrtića i produženog boravka ostao je još jedan mehanizam, da se okupe i da izvuku iz kancelarija gradske predstavnike, poručili su okupljeni roditelji ispred Gradske uprave.

Očigledno je da ova populacija nije interesantna gradonačelniku jer preko njih ne može da skuplja jeftine političke poene. Kao i prethodne vlasti morao bi da objasni zašto je ekonomska cijena javnih vrtića preko 600 KM, a onda Grad razliku u cijeni koju plaćaju roditelji djece u javnim vrtićima subvencioniše sa preko 400 KM. Gradonačelnik i gradski menadžer treba da odgovore zašto se konstantno novac prebacuje Centru za predškolsko obrazovanje koje guta pare, naduvanim javnim nabavkama koje se poslije “peglaju” subvencijama grada. Ko je koliko “dobar” u tim javnim nabavkama, dok za subvencije djece u privatnim vrtićima navodno nema novca.

Okupljeni roditelji poručili su da su zahtjevi roditelja da se izjednače prava djece, odnosno da je osnovni cilj da se državni i privatni vrtići izjednače po cijenama usluga.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button