Politika
Aktuelno

Radnici koje je Stanivuković nezakonito premjestio vraćeni na svoja radna mjesta

BANJALUKA – Radnici gradske uprave Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić vratili su se danas na svoja radna mjesta, tri mjeseca nakon što ih je na druge pozicije premjestio gradonačelnik Draško Stanivuković zbog svojevrsnog verbalnog delikta.

U Sindikatu uprave Republike Srpske čiji su članovi, navode da na posao nije vraćen Vladimir Pudar, koji je dobio otkaz.

Pudar još nije vraćen bez obzira što je upravni inspektor poništio rješenje o njegovom otkazu, a Odbor za žalbe grada ocijenio da je ono nezakonito“, kazao je predsjednik sindikata Božo Marić.

Zbog svega je, podsjeća on, protiv Stanivukovića podnesena krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Inače, Jovica Vukelić je sa mjesta vatrogasca prebačen na mjesto radnika na naplati i kontroli parkiranja, dok je Neđeljko Radulović sa pozicije samostalnog stručnog saradnika u Odsjeku za privredu i preduzetništvo raspoređen za stručnog saradnika za boračko invalidsku zaštitu. Pudar je bio zaposlen kao komunalni policajac.

Inače, pomenuta trojica su rješenja dobila nakon što su demantovali gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića vezano za rast plata u gradskoj upravi. U sindikatu su ranije ocijenili da je riječ o klasičnoj odmazdi prema radnicima.

Izvor
Capital.ba

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button