Politika

SA DRINIĆEM PRED NAROD

Prije nepunih pola godine politička scena u najvećem gradu Srpske bila je uzavrela. Kriminal gradskih vlasti pokušavao se ispeglati rebalansom gradskog budžeta.

Svjedočili smo tako maratonskim sjednicama, tajnim sazivanjem odbornika, sve u cilju da Draško Stanivuković skupi neophodnih 16 ruku za miran san.

Draško u klin, Đajić u ploču i tako povuci-potegni nekoliko sedmica sage. Bilo je tu i tajnih sastanaka u zgradi u blizini gradske uprave, zgrade sa bronzanim kipovima na pročelju, ali dogovora nije bilo.

Onda je siva eminencija gradske uprave, desna ruka Draška Stanivukovića, Nebojša Drinić snažno udario po Gradskom odboru SNSD-a u medijima.

Oni su ćutali. Ali onda je odjeknuo tvit prvog čovjeka SNSD-a.

Drinić se sa razlogom uplašio jer se po kuloarima uveliko priča o brojnim malverzacijama kojima se bavi.

Novinari istraživači čak spominju i konkretan slučaj kojim Dodik Drinića drži u džepu.

Nakon tvita Drinić je ućutao. Prestale su prozivke, a on se povukao u duboku ilegalu. Sve do prije par dana kad je Dodik stvarno izašao pred narod sa Drinićem.

Ni manje ni više sjedili su jedan do drugog na obilasku radova na izgradnji Centralnog spomen obilježja.

Dodik očigledno zna puno toga, otud i onakav tvit. Ako zna zašto ćuti? Ako zna zašto i koga sprječava da djeluje kad znamo da Dodik kontroliše pravosuđe i policiju? Da je sa Drinićem “izašao pred narod”, naredio policiji i tužilaštvu da pokrenu istrage o Driniću, možda bismo i pomislili da simbioze nema. Ovako svojim očima vidimo da simbioza nikad nije bila jača.

Javna tajna je da osim Drinića, Dodik sprečava i rad pravosudnih organa po brojnim krivičnim prijavama koje je “zaradio” Stanivuković. To je najbolji dokaz koliko je Stanivuković duboko uplivao s Dodikom. Kako će iz tih ralja isplivati i da li će Dodik u nekom momentu odlučiti da ga ispljune kada ga skroz potroši, ostaje da se vidi.

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button