Politika
Aktuelno

SAD u UN-u: Sankcije Dodiku i saradnicima biće nastavljene

Sankcije Dodiku i onima koji su omogućili njegove antidejtonske i korumpirane akcije će se nastaviti i u budućnosti u BiH.

Savjetu bezbjednosti obratio se i američki ambasador pri UN-u Robert Vud koji je kazao da političari koji insistiraju na podjelama štite svoje interese.

“Republika Srpska i Dodik su primjer, oni ubrzavaju korake da potkopaju instutucije i poziva na disoluciju države. Njegova opasna postupanja i secesionistička retorika prijete miru i stabilnosti regiona”, ocijenio je Vud.

On je kazao da sankcije Dodiku i onima koji su omogućili njegove antidejtonske i korumpirane akcije će se nastaviti i u budućnosti u BiH.

Američki ambasador pri UN je kazao da podržavaju ono što radi visoki prestavnik u BiH.

Dodoao je da OHR ima ključnu ulogu da se osigura primjena građanskih aspekata Dejtona, to je ključno za osiguranje ključnih institucija, uključujuči pravosuđe, da funkcionišu, bez obzira na pokušaje određenih političara da to potkopavaju.

“Dok BiH ne ispuni sve kriterije OHR mora ostati. SAD će pružati podršku suverenitetu, integritetu i multietničkom karakteru BiH”, kazao je i naveo da SAD daju podršku Dejtonu što je temelj za mir.

Takođe, je naglasio da će se boriti protiv antidejtonskog djelovanja.

“Dajemo podršku OHR-u koji brani Dejton i bori se protiv etnonacionalizma i korupcije”, rekao je Vud.

(Agencije) Foto: Screenshot

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button