Bez kategorije

SAGA VLAHOVIĆ-JUVENTUS SE NASTAVLJA… Klub želi da zadrži Srbina, ali pod uslovom koji mu se neće svideti

Vlahovićev prelazak iz redova Fiorentine u “Staru damu” prošle sezone podigao je prašinu u Italiji. Od njega se mnogo očekivalo, mnogo im je i pružio ali isto tako i mnogo puta potonuo sa ekipom.

Izgleda da Juventus želi zadržati Dušana Vlahovića uprkos finansijskim problemima, ali će morati izmeniti neke detalje u njegovom ugovoru. Trenutni ugovor predviđa da će mu plata od jula porasti na 12 miliona evra, što je izazov za finansije kluba iz Torina.

S obzirom na finansijske teškoće kluba, očigledno je da će biti potrebne promene kako bi se očuvala finansijska održivost. Ostaje da se vidi kako će Dušan Vlahović reagovati na predložene izmene u ugovoru i da li će pristati na njih. Situacija pokazuje kako finansijski izazovi mogu uticati na pregovore i odnose između igrača i klubova.

Ekipa iz Torina bi ponudili Dušanu novi ugovor uz smanjenje plate, prenose mediji iz Italije. To bi onda značilo da bi Vlahović umesto do 2027. umesto 12 zaradjivao 8 ili 9 miliona evra po sezoni.

Tačno, smanjenje plate može biti izazov za Vlahovića, ali bi mu s druge strane odgovaralo što bi imao ugovor od barem još četiri godine i predstavljalo stabilnost i dugoročnu perspektivu. Jasno je da će za bivšeg napadača Partizana i Fiorentine ove zime biti veoma velika zainteresovanost i da će Juventusu stizati brojne ponude za srpskog reprezentativca.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button