Politika
Aktuelno

“Sakrila telefon uhapšenog PREDSJEDNIKA SUDA BiH” Potvrđena optužnica protiv ADVOKATICE VASVIJE VIDOVIĆ zbog sprečavanja dokazivanja

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv advokatice Vasvije Vidović (70).

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je optužnica potvrđena u cjelosti.

U optužnici koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv Vidovićeve navodi se da je ona 18. decembra prošle godine pristupila u službene prostorije Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Istočnom Sarajevu u svojstvu advokata tada uhapšenog predsjednik Suda BiH Ranka Debevca.

Advokatica Vasvija Vidović kako se navodi u optužnici, Debevcu je omogućila da svoj mobilni telefon ubaci u njenu torbu, te ga na taj način sakrije.

– Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja -naveli su iz Tužilaštva BiH.Iz te institucije su za Klix rekli da je mjera u slučaju advokatice Vidović predložena u skladu s odredbama Krivičnog zakona BiH.

– Tužilaštvo BiH predložilo je u skladu sa odredbama članova 70. i 73. Krivičnog zakona BiH, izricanje mjera sigurnosti prema osumnjičenoj, zabranu obavljanja poziva, djelatnosti ili dužnosti, odnosno zabranu obavljanja advokatske dužnosti u BiH u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude – rekli su.

Odluku o predloženoj mjeri donosi sud nakon presude u predmetu.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button