Politika
Aktuelno

SNSD BIJELJINA NEMA KANDIDATA: Niko Ne Smije Ljubiši Petroviću na Crtu!

SNSD u Bijeljini suočava se s ozbiljnim izazovima nakon prošlogodišnjeg poraza na lokalnim izborima, kada su doživjeli težak udarac na svim biračkim mjestima. Prema informacijama iznutra, unutar Gradske organizacije SNSD-a nedostaje osoba koja bi mogla izazvati sadašnjeg gradonačelnika Ljubišu Petrovića na predstojećim izborima. Pokušaji da se pronađe takva osoba izvan stranke nisu dali rezultate, unatoč ponudama i podršci vrha SNSD-a u Banjaluci, uključujući starijeg i mlađeg Dodika te Miroslava Milovanovića, formalnog lidera SNSD-a u Bijeljini.
Frakcijski sukobi unutar SNSD-a već su dugo prisutni, a lični interesi i materijalna korist pojedinaca doveli su do gubitka podrške u Semberiji. Odluka Semberaca da podrže gradonačelnika Petrovića na referendumu nije bila samo podrška SDS-u, već i poruka SNSD-u da narod neće podržati one koji su izgubili svoj integritet. Stoga je izazovno pronaći kandidata unutar SNSD-a koji će se suprotstaviti Petroviću, iako se nude brojne pogodnosti.

U potrazi za kandidatom za gradonačelnika u oktobru, SNSD je uključio svoje ministre i direktore, poput Vojina Mitrovića i Nedeljka Ćorića. Jedan od potencijalnih kandidata je bijeljinski ljekar Aleksandar Janjičić, koji je ranije izrazio negativno mišljenje o politici i političarima. Janjičić je, međutim, odbio Milovanovića i svjestan je nepopularnosti stranke među Sembercima. Ipak, prema nekim izvorima, Janjičić bi mogao postati “marioneta”, uz obećanje direktorskog mjesta u bolnici ako ne uspije postati gradonačelnik. Očigledno je da SNSD-u nedostaje autoritetnih figura koje bi pristale biti njihovi kandidati, što potvrđuje i lider male stranke Slaven Ristić, koji je odlučio ne kandidirati se ispred SNSD-a. Situacija u Bijeljini ilustrira teškoće s kojima se stranka suočava, a o konačnoj odluci možda će odlučivati centrala u Banjaluci ili Laktašima.

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button