DruštvoPolitika
Aktuelno

Sprema li vlast svoju firmu za mjerenje gledanosti

Ni sankcije, gašenje i blokade računa ne mogu ništa prvoj familiji Srpske, koja ne prestaje da grana „uspješne“ biznise.

To govori i pismo sa pratećim dokumentima koje objavljujem u cjelosti, o novoj firmi koju je osnovao Igor Dodik, preko povezanih lica, ovaj put iz svijeta košarke, i kojom će upravljati iz sjene.

U jeku najveće krize u Republici Srpskoj Igor Dodik, generalni sekretar vladajućeg SNSD-a i sin Milorada Dodika, i pored sankcija koje su mu izrečene se ne smiruje, malo mu je sve silne firme koje kontroliše pa je otvorio novu firmu u cilju gravljenja  što više miliona.

To je pokazatelj da njega i porodicu interesuje samo novac i politička moć, koja im je sve to omogućila.

U pitanju je firma „SEE MEDIA RESEARCH“ d.o.o. Banja Luka, koja je kćerka firma offshore kompanije na Kipru registrovane u gradu Larnaki, na adresi Cennadiou 1 6031 Larnaca Cyprus, pod istim imenom, nekoliko dana nakon objavljivanja informacije da je Igor Dodik pod sankcijama.

Primarna delatnost firme je  ispitivanje tržišta, preciznije rečeno izvlačenja i pranje para za vrijeme  predstojećih izbora. Već su obavešteni svi koji su novac uplaćivali do sada preko postojećih firmi za fiktivne marketinške poslove da od sada sarađuju sa „SEE MEDIA RESEARCH“.

Ova firma će uzimati milione maraka od privatnika i poreskih obveznika, praviti kampanje i ispitivati tržište, dostavljati fiktivne i fingirane podatke i tako pribavljati milionsku korist u džepove porodice Dodik.

Da prikrije bilo kakvu povezanost sa gore pomenutom firmom, za vlasnika i direktora firme je postavio izvesnog Marka Gujaničića, državljanina Republike Srbije, koji je kako saznajemo nedavno nelegalno dobio državljanstvo BIH da bi ga prijavili u Poreskoj upravi Republike Srpske i ovo mu je prva direktorska fotelja.

Zanimljiva činjenica je, da je Gujančić pomenuti kućni prijatelj familije Dodik, a istovremeno radi za američku firmu BDA kao košarkaški menadžer, što olakšava poslovne mogućnosti Igoru Dodiku u da umesto njega, koji je pod američkim sankcijama, izvršava sva njegova naređenja kako u inostranstvu tako i u Americi.

(Nebojša Vukanović

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button