DruštvoPolitika
Aktuelno

Stanivuković u strahu od naroda povukao izmjenu regulacionog plana!

Negativne reakcije građana Banja Luke natjerale su Draška Stanivukovića da povuče izmjenu regulacionog plana na parku poznatom kao “Kupusište”. Naime, prema prvenstvenom regulacionom planu na mjestu gdje je Stanivuković planirao da gradi neboder od 11 spratova prvobitno je bio ucrtan vrtić, a vjerujemo da je tu izmjenu planirao da “prikrije” sa preuređivanjem već postojećeg parka koji bi nazvao “Ćirilični park”!

U izjavi gradonačelnika koja je objavljena na internet stranici Grada je navedeno da se svi regulacioni planovi mijenjaju na način da se inicijativa usvoji na Skupštini Grada.

„Onda nakon usvajanja slijedi izbor projektantske kuće koja crta plan, a zatim se plan upućuje na javni uvid. Konkretno, za ovaj plan za dio „Kupusišta“, koji je na javnom uvidu, čuo sam određene priče i sve ono što nije dobro za Grad ja ću zaustaviti. Zbog određenih spekulacija izrada regulacionog plana biće zaustavljena, ali javnost treba da zna da to radi projektanska kuća i da je uvid u toku“, izjavio je gradonačelnik.

Da li je Stanivuković povukao izmjenu regulacionog plana u strahu od peticije, protesta ili nečeg drugog, pitanje je za njega. Činjenica je da dosta nezadovoljnih građana žele promjene, ali je to očigledno nemoguće jer je simbioza između Draška Stanivukovića i tajkuna sve očitija!

Pijemont tim

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button