Bez kategorije

„Sudija zatražio da dođemo“ Dodikov advokat kaže da danas ipak idu u Sud BiH

Sudija je zatražio da dođemo. Idemo, iako nema uslova za pretres, rekao je Bubić.

On je izjavio ranije jutros da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres pred Sudom BiH jer je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje ovog ročišta s obzirom na to da je Lukić u bolnici.

Bubić je istakao da ne vidi svrhu ročišta i naglasio da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću jer su zahtjevi odbrane odbijeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Prema Bubićevim riječima, odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik zato što imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Pred Sudom BiH za danas u 13 časova je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Srpske za izuzeće četiri tužioca u ovom procesu. Izuzeće je zatražio Bubić na ročištu 20. decembra jer ne postoji nepristrasan pristup predmetu, piše RTRS.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button