Bez kategorije

Sukob na vrhu PES-a: Krah dugotrajnih nesuglasica ili uvod u političke promjene?

Razlaz na vrhu PES-a konačno se dogodio u subotnje predvečerje, ali bez velikih političkih uzbuđenja, već samo sa blagim praskom, kako medijski, tako i zbog poraza fudbalera Budućnosti od Rudara u Pljevljima. Dok je vest o porazu fudbalskog tima iznenadila, razlaz u vrhu trenutno vodeće političke strukture nije iznenadio mnoge. Jakov Milatović povukao se sa svih funkcija u PES-u, a mediji su to prenijeli uz citiranje saopštenja bivšeg potpredsjednika PES-a i aktuelnog predsjednika Crne Gore, kako to obično biva po uredničkim pravilima, kao primarnu vijest, mada ne kao glavnu vijest ili senzaciju. Po starom novinarskom pravilu, vijest nije kada pas ujede čovjeka, već obrnuto…

Tako je bilo i u ovom kišnom subotnjem večeru, vijest koju su svi već danima očekivali. Taj sukob nije bio iznenađenje, već više očekivani ishod dugotrajnih nesuglasica. Bilo je i spekulacija o promjeni Milatovića sa mjesta potpredsjednika stranke i potom njegovom izbacivanju iz stranke. Sve su to bile teorije zavjere, ali u političkim kuloarima odavno se pričalo o sve dubljem jazu između dvojice lidera PES-a. Neki tvrde da je konflikt isceniran, dok većina smatra da je sukob bio neizbježan. Oni koji su ih bolje poznavali tvrde da je razlika između njih očigledna.

Nadalje, kružile su priče o novoj političkoj partiji, koja se navodno priprema, čekajući da prođe 100 dana vlasti, a kako se to odrazilo na političku scenu Crne Gore, vidjećemo. Predsjednik Milatović je jasno naveo da dosadašnji način rada nije u skladu sa obećanjima. U odgovoru, koji nije dugo čekao, PES je optužio predsjednika da već duže vrijeme ima namjeru da oteža rad vlade, ali se nadaju da će se trenutni predsjednik Crne Gore izdići iznad ličnih netrpeljivosti.

Izgleda da je predstava tek počela, sa mnogim pitanjima koja će se još iskristalisati na političkoj sceni Crne Gore.

Izvor
Ujedinjenje.net

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button