Politika
Aktuelno

Sve veći problemi za PDP u Banjaluci!!


 
PDP, stranka koju predvodi Branislav Borenović, u proteklih nekoliko izbornih ciklusa ostvarivala je odlične rezultate u Banjaluci. Međutim, kako sada stvari stoje ta stranka će u najvećem gradu Republike Srpske doživjeti pravi debakl. Dobro upućeni tvrde da pod velikim znakom upitnika da li će ta stranka na izborima za odbornike Skupštine grada Banjaluka uopšte preći izborni prag od 3 %.
 
Razloga za to je mnogo, a glavni među njima je promjena političkog kursa Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i predsjednika Gradskog odbora PDP-a Banjaluka. Ne tako davno Stanivuković se zajedno sa drugim opozicionarima borio protiv Milorada Dodika i njegove politike. U međuvremenu su kritike Stanivukovića prema Dodiku u potpunosti splasnule. Šta više, sam Stanivuković je priznao da se nalazi u svojevrsnoj simbiozi sa SNSD-om.
 
Istraživanja koja su rađena po narudžbi PDP-a u proteklih nekoliko mjeseci pokazala su da je ta stranka u značajnoj mjeri izgubila podršku koju je imala među građanima Banjaluke. Upravo je to bio glavni razlog zašto su Igor Crnadak i Milko Grmuša, visoki funkcineri PDP-a, na stranačkim organima tražili da Stanivuković bude izbačen iz te stranke.
 
Sukob na relaciji Stanivuković-Crnadak/Grmuša nije jedini sukob unutar PDP-a. U posljednjih desetak dana sve su zategnutiji odnosi između Stanivukovića i njegovog doskora najbližeg saradnika Nebojše Drinića. Naime, Stanivuković je optužio Drinića da je on taj koji „uništava“ njegov i PDP-ov rejting u Banjaluci.   
 
Naši izvori iz PDP-a su nam potvrdili da će u narednom unutar banjalučkog odbora PDP-a biti još varnica. Naime, unutar te stranke su uveliko počeli da prave listu kandidata za odbornike, a u samom vrhu te liste se nalaze isključivo oni kandidati koji su odani Stanivukoviću. To je izazavalo bijes funkcionera PDP-a koji ne podržavaju Stanivukovića.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button