Politika
Aktuelno

“To nije u ineteresu Banjaluke, nego pojedinaca” Ješićeva oštro komentarisala odluku Pravobranilaštva Srpske

Uopšte ne čudi činjenica da je Pravobranilaštvo dalo negativno mišljenje na ugovore o zamjeni zamljišta između Grada i privatnih osoba.

Rekla je odbornica u Skupštini grada, Dijana Ješić, osvrćući se na odluku Pravobranilaštva.

Ješićeva navodi da je dovoljno pročitati Odluku o uređenju prostora i građevinskom zemljištu Grada Banjaluka, pa da svima bude jasno da ove zamjene parcela uopšte nisu u interesu Grada, nego isključivo pojedinaca.

Ješićeva dodaje da je Odlukom o uređenju prostora i građevinskom zemljištu jasno precizirano i to da se mogu mijenjati parcele koje imaju približno istu tržišnu vrijednost, a da je u ugovorima koji su usvojeni na zadnjoj sjednici Skupštine grada ogromna razlika u cijeni parcela za koje se vrši zamjena.

– Nekada su zamjene zemljišta bile sporadične, kada se pojavi potreba za tim, a sudeći po zadnjim sjednicama, ovo postaje unosan biznis za mnoge – rekla je Ješićeva.

Ješićeva smatra da se nanosi šteta Banjaluci.

– Upravo mišljenje Pravobranilaštva pokazuje da se ugovori o zamjeni zemljišta rade mimo zakona i mimo Odluke Grada. Ovih pet ugovora sa zadnje sjednice su posebno izazvali pažnju javnosti, ali ko zna koliko je takvih dosad takvih ugovora dobilo negativno mišljenje, te da se ne mogu realizovati, a usvojeni su na skupštini. Prema snimcima koji su se pojavili u medijima, na zemljištu kod Merkatora, a koje je takođe bilo predmet zamjene, već se uveliko radi. Neko i za to mora da odgovara, kao što moraju da odgovaraju i oni koji ovakve ugovore u ime Grada sklapaju i time nanose štetu Gradu – zaključila je Ješićeva.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button