Bez kategorije

Кatastrofalno stanje puta u Priječanima

 “U gradu urade teniski teren od 53 miliona KM, a ovdje ne mogu put od 3 kilometra“ Glavna saobraćajnica RAK RANA MJEŠTANA banjalučkog naselja, DECENIJE PROLAZE rješenje ni na vidiku . Klizište, uska saobraćajnica i rupe pored puta su rak rana mještana banjalučkog naselja Priječani koji decenijama čekaju da kroz njihovo naselje prođe put sa dvije saobraćajne trake i

Glavna saobraćajnica koja prolazi kroz ovo naselje predstavlja opasnost za vozače jer se oni suočavaju sa pravim izazovima vožnje preko klizišta, kroz lokve i udarne rupe.

U Priječanima su i pješaci izloženi velikom riziku jer hodanje po bankinama koje su pune rupa, a koje se nalaze uz oštećen put nije nimalo jednostavno, a ni bezazleno.

Klizište u Hilandarskoj ulici u ovom naselju, tokom prethodnih godina je sanirano nekoliko puta.

Novi stari problemi su se pojavili nekoliko mjeseci od završetka dijela puta u Priječanima. Novo klizište se aktiviralo na ovoj saobraćajnici i oštetilo ogradu sa potpornim zidom i dio pješačke staze.

Iako su iz Gradske uprave u decembru prošle godine najavili sanaciju klizišta, mještani se žale da ovaj dio nije saniran i da je sada situacija mnogo gora nego prije nekoliko mjeseci.– Na ovom dijelu saobraćajnice aktivna su dva klizišta, jedno je oštetilo saobraćajnicu koja tone sve dublje, a pukotine na asfaltu su sve vidljivije. Drugo klizište je oštetilo ogradu sa potpornim zidom i dio pješačke staze, potporni zid je pomjeren za više od dva metra, a pojavile su se i nove pukotine – priča za Srpskainfo jedan od mještana Priječana i upozorava da na ovom dijelu saobraćajnice nije postavljen saobraćajni znak koji upozorava vozače da se približavaju opasnosti na putu.

Krivine opasne za vozače

Drugi problem na koji se mještani Priječana žale jesu nepregledne krivine koje su postale mjesta gdje se sve češće dešavaju saobraćajne nesreće, a koje takođe nisu obilježene saobraćajnim znakom.

– Za samo nekoliko mjeseci na ovim krivinama dogodilo se više saobraćajnih nesreća, srećom bez većih posljedica. Zaštitna ograda je oštećena i pokidana na nekoliko mjesta i to tako stoji – kažu mještani.Ali ni tu nije kraj njihovim mukama jer kada prođu taj novoizgrađeni dio saobraćajnice, prelaze na put sa jednom saobraćajnom trakom koji je prekriven mrežastim pukotinama, a pored puta su bankine na kojima se nalaze rupa do rupe.

Prelazak sa puta sa dvije saobraćajne trake, na put sa jednom trakom nije obilježen znakom za suženje puta. Na toj staroj dionici je nemoguće mimoići se sa autom, a da vozilo ne završi u nekoj od rupa.

Bankine nisu nasute 2 i po godine

– Ja sam ovdje 20 godina, i za tih 20 godina urađeno je oko dva kilometra puta, ono što meni smeta jeste da u gradu urade teniski teren od 53 miliona KM, a ovdje ne mogu za 3.000 stanovnika uraditi put od 3 kilometra – rekao je jedan mještanin za Srpskainfo.

Dodao je da mještane posebno zabrinjava što se čak ni bankine ne nasipaju.

– Prije dvije i po godine su zadnji put nasuli bankine i taj posao je loše odrađen. Kompletan dio starog puta je prekriven mrežastim pukotinama i taj dio puta se mora hitno mijenjati jer ga ne vrijedi više krpiti  – istakao je mještanin.

Dodao je da su se obraćali nadležnima i inspekciji, ali da ni to nije urodilo plodom.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button