Politika
Aktuelno

Uhapšen Šmit

Kristijan Šmit uhapšen je na području Doboja, samo par minuta nakon što je njegova službena limuzina prešla entitetsku granicu i ušla u Republiku Srpsku.

Šmit je rano ujutro krenuo iz Sarajeva, a odredište mu je bila Banjaluka, ali samo što je ušao u Srpsku cestu su blokirali pripadnici MUP RS, koji inače kontrolišu entitetsku granicu i legitimišu građane koji putuju iz jednog u drugi entitet, pogotovo njemačke turiste.

Očevici kažu da je policija opkolila diplomatsko vozilo izabranog predstavnika Njemačke, odnosno EU, razoružala njegovo obezbjeđenje, pocijepala njegov diplomatski pasoš jer su utvrdili da on važi samo u jednom dijelu BiH, dok za drugi dio BiH treba drugi diplomatski pasoš.

Šmit se ovaj put očito malo prešao jer nije računao na predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika koji je javno obećao da će ovaj strani turista biti uhapšen čim kroči u RS, a potom deportovan.

E, pa, Dodik je svoje obećanje i ispunio, kao što je ispunio i sva do sada od referenduma za nezavisnost, vojske Srpske, Agencije za lijekove RS, republičke carine, ukidanja Suda i Tužilaštva BiH, nesprovođenja odluka Ustavnog suda BiH, ujedinjenja sa Srbijom, izbacivanje stranih sudija…

Izvor
Српска инфо

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button