Društvo
Aktuelno

Uhapšeno 12 osoba na graničnim prelazima u BiH

Pripadnici Granične policije BiH su na graničnim prelazima otkrili i uhapsili 12 osoba koje su potraživali sudovi i policija.

Na graničnom prelazu Gradiška juče je uhapšen muškarac čiji su inicijali E.Š. /22/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela krađa. Uhapšeni je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Isti dan prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška uhapšen je i muškarac inicijala E.Dž. /37/ za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droga. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška su u subotu, 4. maja, uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali D.T. /39/ jer je Policijska uprava Doboj raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na izlasku iz BiH uhapšen je muškarac čiji su inicijali Dž.I. /26/ koga potražuje Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na graničnom prelazu Gradina 1. maja uhapšena je žena čiji su inicijali L.Š. /36/, nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela krađa. Državljanka Hrvatske je kontrolisana na izlasku iz BiH i predata je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Na graničnom prelazu Rača 4. maja uhapšen je muškarac čiji su inicijali M.T. /67/ jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. On je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Na graničnom prelazu Popovi 3. maja uhapšen je državljanin Srbije inicijala I.T. /67/ prilikom ulaska u BiH, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Kotor Varoši radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Na graničnom prelazu Šepak 3. maja uhapšen je muškarac inicijala R.M. /51/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica su na graničnom prelazu Osoje 3. maja uhapsili muškarca inicijala I.Č. /55/ koga potražuje Opštinski sud u Mostaru radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice granične policije Orašje su 3. maja predali ženu inicijala M.N. /32/ službenicima Policijske uprave Orašje, nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela izborna prevara.

Na graničnom prelazu Brod 2. maja uhapšen je muškarac čiji su inicijali Z.S. /41/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela teška krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na graničnom prelazu Izačić 1. maja uhapšen je muškarac inicijala M.M. /48/ nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

(Srna) Foto: Ilustracija/ fairtrials

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button