Bez kategorijePolitika

„VJEROVATNO STRAH OD NOVIH SANKCIJA“ Nacrt izbornog zakona Srpske je usvojen, ali se VLADA SAKRILA iza narodnih poslanika

Narodna skupština noćac je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, a zahtjev za održavanje posebne sjednice i dnevni red podnijelo je 45 narodnih poslanika.

Usmislu procedure tu nema ništa sporno jer su to učinili u skladu sa članom 170. stav 1 i članom 171. Poslovnika Narodne skupštine.

Međutim, očekivalo se da nacrt o kome se dugo priča zvanično predloži Vlada Srpske. Tim prije što je, prema nezvaničnim informacijama, tekst zakona pripremalo Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na čijem čelu je Senka Jujić (NPS).

Zanimljivo je da se Vlada RS, kao i predsjednik RS, poslanički klubovi sakrili iza narodnih poslanika i tražili da pojedinačno narodni poslanici predlože i potpišu da su oni predlagači teksta Izbornog zakona. Vjerovatno u strahu od novih sankcija su “vruć krompir” gurnuli poslanicima, iako većina poslanika nije do usvajanja ni vidjela tekst izbornog zakona – tvrde izvori Srpskainfo iz vladajuće koalicije.

Potpis pod zakon stavilo je 28 poslanika SNSD, a nije Slavenko Ristić koji je, kako je rečeno na početku, najavio odsustvo.

Iz Kluba poslanica SP predlagači zakona su Srđan Todorović, Velibor Stanić, Petko Rankić i Ognjen Kuljić, dok nema potpisa poslanika Zorana Kokanovića.

U Ujedinjenjenoj Srpskoj nedostaje potpis poslanika preletača Aleksandra Trninića, koji se baš juče pridružio klubu ove stranke. Potpis su stavili Nenad Stevandić, Kostadin Vasić, Mirela Kajkut Zeljković i  Milan Trninić.

U ime NPS predlagači zakona su svih četvoro posalnika, a iz Demosa nedostaju potpisi Ace Stanišića i Siniše Mijatovića.

Oba poslanika DNS podržala su Nacrt izbornog zakona RS.

Izvor
Srpska info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button