Politika
Aktuelno

Vlada Republike Srpske spremila 12 miliona KM za Microsoft licence. IZIS još u blokadi!

U odnosu na istu nabavku prije tri godine, Vlada Srpske je sada spremna da ove licence plati čak četiri miliona maraka više.

Konkretno, Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske raspisao je pomenutu nabavku koja je podijeljena u dva lota.

Prvi lot se odnosi na nabavku Microsoft enterprise subscription ugovora za koju će Vlada izdvajati gotovo četiri miliona na godišnjem nivou odnosno oko 12 miliona KM za tri godine.

Drugi lot se odnosi na nabavku Microsoft licenci za potrebe edukativnih ustanova za šta će biti potrošeno oko 150.000 maraka za tri godine.

Od ponuđača koji se prijavljuju na ovaj tender Vlada traži da imaju tačno određene specijalizacije, kao i da imaju ovlaštenje nadležne Microsoft kancelarije za zaključivanje Microsoft enterprise ugovora, te da ispunjava finansijske standarde i visok nivo kompetencija čime se garantuje zaštita cijena i isporuka predmeta nabavke u trogodišnjem periodu.

Ponuđač mora imati status Microsoft LSP, ali potrebno je i da ima zaposlene odgovarajuće stručnjake i profesionalce koje Vlada zahtijeva.

Kako je naglašeno, rok za prijem ponuda je 16. april ove godine.

Podsjetimo, Vlada je i ranije nabavljala ove licence, a taj posao je prije tri godine povjerila firmi ,,Comtrade System Integration“ iz Sarajeva, koja se jedina javila na tender Vlade Srpske.

Tada je Vlada za ove licence izdvojila oko osam miliona maraka što je znatno jeftinije u odnosu na najnoviju nabavku, tačnije za oko četiri miliona maraka.

Preuzeto sa www.capital.ba

Izvor
Capital

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button