DruštvoPolitika
Aktuelno

Vlada Srpske duguje milione i za onkologiju

– Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zbog kašnjenja u plaćanju stvara velike probleme investitorima angažovanim na velikim projektima u Banjaluci. Pored dugovanja za garažu kod Univerzitetsko – kliničkog centra, zbog čega su radovi obustavljeni, ministarstvo uveliko kasni i sa obavezama za gradnju onkologije, takođe kod UKC-a, saznaje portal CAPITAL.

Veljko Jarić, direktor i vlasnik preduzeća „Aragosta invest“, koje gradi objekat vrijedan 55,8 miliona maraka, nije precizirao o kolikom dugu je riječ, ali je potvrdio da ministarstvo nije ažurno kada je izmirivanje obaveza u pitanju.

„Malo duguju pa onda nešto uplate. Za sada nismo došli u tu poziciju da ne možemo da radimo, ali sada smo u najvećem poslu i jasno smo im rekli da ako uskoro ne uplate ništa, mogli bi doći u problem. Ja neću dozvoliti da mi firma bude blokirana, možemo zaustaviti radove“, rekao je on.

Iako on nije želio da kaže o kojem iznosu je riječ, CAPITAL nezvanično saznaje da je do juče to bilo oko pet miliona maraka, ali i da je krajem dana dio novca uplaćen.

Podsjećamo, Vlada RS i firmi „Marković R.M.“, koja gradi garažu kod UKC RS, duguje 3,5 miliona KM zbog čega se ta firma našla u blokadi, a radovi na garaži vrijednoj 42 miliona maraka svedeni na minimum.

Inače, kada je riječ o onkologiji, planirano je formiranje regionalnog centra za liječenje malignih bolesti unutar UKC-a koji će služiti za smještaj pacijenata na dužem liječenju, kao i dijagnostički centar sa adekvatnim kapacitetima za dnevno liječenje pacijenata.

Objekat će raspolagati sa 360 kreveta za duži smještaj, kao i 50 kreveta za dnevni smještaj pacijenata.

Iako javnost u Srpskoj očekuje odgovore na pitanje zašto je došlo do kašnjenja u plaćanju na ovim velikim projektima, u resornom ministarstvu, na čijem se čelu nalazi Alen Šeranić, ih ignorišu i danima se ne oglašavaju.

(Capital) Foto: Capital

Izvor
BN TV

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button