Politika
Aktuelno

Čavka prvenstveno poznata po gafovima, sramota za RTRS

Dok se u institucijama i javnosti lome koplja oko toga da li je Dragana Čavka, koju je NSRS imenovala za člana Upravnog odbora RTRS, Srpkinja ili Bošnjakinja  niko ne postavlja pitanje da li je ona kompetentna za tako važnu poziciju, poručuju iz Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navode da Čavka nikada nije bila medijski radnik i da je javnosti poznata prvenstveno po gafovima. 

„Njen nastup u NSRS, za vrijeme dok je bila pomoćnik ministra trgovine i turizma, u kojem je teško i loše čitala, a kolegama se obraćala pogrešnim imenima i prezimenima, bio je hit na društvenim mrežama i u medijima“, podsjećaju iz SDS Banjaluka.

„Izbor nekompetentne osobe, koja je uz to spremna da se zbog funkcije odrekne pravoslavne vjere, prije svega predstavlja poniženje za javni servis Republike Srpske“, poručuju iz SDS Banjaluka.

Stiče se utisak, dodaju, da se sve apsurdniji potezi vlasti rade sa namjerom kako bi se što više urušio ugled institucija Republike Srpske i povjerenje građana u njih.

„Što je funkcija važnije to su kvalifikacije onih koji ih obavljaju manje. Vlast narodu pokušava nametnuti matricu da ako imaš vlast možeš da radiš šta god ti se prohtje, ma koliko te odluke bile pogrešne i pobune za društvo“, navode u SDS Banjaluka.

Upozoravaju da se nametanjem pogrešnih vrijednosti i uzora nanosi nemjerljiva šteta Republici Srpskoj.

„Obesmislili su obrazovanje jer je omogućena kupovina diploma. Izgubljeno je povjerenje u pravosuđe, na koje su postavili stranački podobne ljude. Obesmislili su čak i najviše zakonodavno tijelo Srpske jer odluke koje je NSRS donijela vlast Republike Srpske ne poštuje. Obesmislili su i mogućnost referenduma kojeg su trošili za potrebe dnevne politike“, navede u Banjalučkom SDS i dodaju:

„Da im ništa nije sveto  pokazuje i to da su sada počeli mijenjati religiju i izjašnjavaju kao pripadnici druge vjeroispovijesti samo da bi se domogli funkcija. Kakvu poruka vlast šalje ovom narodu?“

(BN)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button