Banja LukaHronika
Aktuelno

Odgođeno suđenje Zeljkoviću, ostali se nisu ni pojavili

Okružni sud u Banjaluci odgodio je suđenje bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću, kadar Ujedinjene Srpske, i drugima u predmetu „Korona ugovori”, jer se optuženi Slavko Bojić i Sani Crljić nisu pojavili na današnjem ročištu.Crljić je obavijestio Sud i kao opravdanje imao je medicinsku dokumentaciju o liječenju, a u obrazoženju stoji da mu je fizijatar naredio strogo mirovanje.

Optuženi Bojić nalazi se na liječenju u Njemačkoj, ali o tome nije obavijestio Sud, niti je priložio medicinsku dokumentaciju kao dokaz.

Pored toga, četiri svjedoka tužilaštva, koja su trebala svjedočiti danas, nisu mogla prisustvovati na današnjem ročištu, te je predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović ročište odgodio za 1. jul.

Tužilac Tanja Tadić Stoisavljević je negodovala, jer je Bojić napustio državu zbog liječenja u Njemačkoj, Ona je predložila mjere zabrane napuštanja optuženih bez dozvole Suda.

Branislav Zeljković i ostali terete se da su u vrijeme pandemije prilikom nabavke medicinske opreme vršili zloupotrebe i time oštetili budžet Srpske za više od 1,3 miliona maraka. 

(BN TV)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button