Politika
Aktuelno

Dončić: Imate li, gospodo ministri, imalo stida i srama?!

Mora li baš svaki funkcioner u Republici Srpskoj voziti automobil od 100 hiljada maraka, upitao je Radislav Dončić, narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta.

Dončića zanima i šta to fali automobilima od 50 hiljada, koji su nedostižni za većinu stanovnika Republike Srpske.

– Kakve su to “moralne gromade” koje troše budžetski novac na službene limuzine dok im građani jedva sastavljaju kraj sa krajem? – pita Dončić

On kaže da je poslednji u nizu bahatih ministara Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

– Iako je zadužen da brine i najugroženijim i najsiromašnijim stanovnicima Srpske, penzionerima, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i radnicima, ministar je odlučio da se počasti limuzinom od 120 hiljada maraka – tvrdi Dončić i piručuje:

– Sram te bilo Egiću! Penzioneri i borci jedva preživljavaju, biraju da li da plate struju ili lijekove, a za hranu ako ostane, a ti 120 hiljada na službeno auto. Borcima 3 marke za mjesec dana rata, rova, borbe, kiše, snijega… a sebi 120 hiljada maraka.

Dončić podsjeća da borac prve kategorije, koji je u zoni ratnih dejstava proveo maksimalnih 50 mjeseci rata, mjesečno ima pravo na maksimalno 150 maraka što je hiljadu i 800 maraka godišnje.

– To znači – izračunao je Dončić – da je potrebno da on prima borački dodatak skoro 70 godina da bi dobio 120 hiljada maraka, koliko njegov ministar potroši samo na automobil koji će ga vozikati 2-3 godine! Pa, imate li gospodo ministri imalo stida i srama?!

Izvor
Srpskacafe

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button